A lakások padlószigetelése rendkívül fontos, hiszen az otthon melege ezen is könnyedén távozhat a lakásunkból. A szobák ideális hőmérsékletének megóvása érdekében a padlót, a falakat és a tetőteret is szigetelnünk kell. Ezzel nem csak a meleget tudjuk bezárni télen, de a hűvös idő is tovább fennmarad a nyári kánikulák idején.

A padlószigetelés is része annak az otthoni ökoszisztémának, ami a hőeltávozásért felelős. Egy házból ugyanis minden lehetséges felületén „ömlik” ki a benti, ideális hőmérséklet, hogy felvegye a kinti hőfokot, amit persze mi nem szeretnénk. Ezért célszerű különböző szigetelési módszereket alkalmazva megóvni az otthonunk kényelmét úgy, hogy közben gazdaságosak is maradjunk.

Hogyan spórolhatunk a padlószigeteléssel?

Egy klasszikus családi házban az elpazarolt energia 35%-a a falakon keresztül távozik, 25%-a a tetőn keresztül, újabb 25% az ablakokon és 15% távozik a padlón is. Az adatok rávilágítanak arra, hogy nem csak a padlót, de a lakás többi részét is érdemes szigetelnünk. Sajnos Magyarországon a háztartások 65-70 %-a nem foglalkozik a szigetelés jelentőségével, ami jelentősen megnöveli a rezsiköltségeiket.

A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy az olyan háztartásokban, ahol megfelelő szigetelés van, a téli időszakban a fűtési költség a felére csökken. Azaz 50%-kal kevesebbet kell fűtésre és hűtésre költeni, így a rezsidíj jelentősen alacsonyabb. Egy kalkuláció szerint ez éves szinten a több százezer forintos megtakarítást is elérheti.

Tökéletes padló hőszigetelés kőzetgyapottal

A padlószigetelésre számtalan módszer és anyag létezik, de ezek közül kiemelkedik a fújható szigetelés, amely tulajdonképpen egy olyan kőzetgyapot granulátum, amely kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal bír. A speciális szigetelőanyag vízálló és tűzbiztos természetes alapanyagokból készült.

A fújható szigetelést egy óriási csövön keresztül juttatják el a padlóba vagy más célterületre, ahol egyenletesen képes eloszlani, így résmentes szigetelést biztosítva. Az anyag különlegessége, hogy rendkívül jó zajszűrő hatása van. Ráadásul távol tartja az élősködő rovarokat és rágcsálókat is. A fújható kőzetgyapotos hőszigetelés másik előnye, hogy képes megbirkózni a penészesedéssel is. Így egy biztonságos, egészséges, komfortos otthont varázsol számunkra.