A palatető egy rendkívül kényes felület, amely igényes, szakszerű felépítést, karbantartást és szigetelési megoldásokat igényel.

A szakemberek sok éves tapasztalattal, gyakorlott szigetelési módszerekkel képesek a tetőszigeteléseket, lapostető szigeteléseket, valamint a palatető szigeteléseket kialakítani, felújítani vagy szükség esetén javítani is. A palatető szigetelésére lehetőség van bontás nélküli megoldásokkal is, olcsó és hulladékmentes módszerekkel.

Az ultrakönnyű kőzetgyapot anyagszerkezetének köszönhetően kiemeltem ajánljuk a cégünk által szolgáltatott, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező befújós technológiai eljárást, mely egy speciális, innovatív megoldás a hasonló, konkurens módszerek terén. Nem csak a hőszigetelésben jeleskedik, de tűzálló, vízálló és zajcsökkentő hatású. Ráadásul ez az anyag képes a károkozó rovarokat, rágcsálókat is távol tartani, illetve a penésztől is megóvni otthonunkat.

Palatető szigetelés mesterfokon

A speciális tudást igénylő palatető szigetelés egyik legjobb módszere tehát a befújásos technológiával megvalósítható eljárás. A bontás nélküli módszer képes télen kint tartani a hideget, bent tartani a meleget, nyáron pedig a kánikulában ideális, hűvöset varázsolni a lakásokba, házakba a kinti meleg ellenére is.

A fújható szigetelés egy új technológia, amely kőzetgyapot alapú, nem éghető anyaggal dolgozik. A speciális kőzetgyapot alapú, természetes alapanyag egyszerűen oszlatható szét a szükséges felületeken egy magas nyomású kompresszor segítségével. A 10 centiméter átmérőjű befúvócső egy vulkanikus eredeti bazalt kőzetet szór szét a felületen aminek A1-es tűzállósági fokozata biztosítja, a „nem éghető” kategóriát. A tökéletes palatető szigetelés képes így a tűztől, a víztől és a penésztől is megóvni otthonunkat, úgy hogy közben megőrzi szobáink ideális hőmérsékletét.

Palatető szigetelés

Palatető szigetelés

A palatetőre fújható szigetelés előnyei

Azt már mindenki tudja, hogy a háztartások hőmérséklete leginkább a tetőn keresztül szökik el. Az egész lakás hőszigetelésének legfontosabb része ez, ugyanis az eltávozó hő közel 30%-a ezen a területen távozik a lakásokból. A palatetős szerkezetek sem szigetelnek jobban alapesetben társaiknál, ezért célszerű egy jó minőségű, jól eloszlatható szigetelő anyaggal befedni. Erre a legideálisabb a fújható szigetelés, ami résmentesen képes a palatető szerkezeten megmaradni és biztosítani a tökéletes szigetelőhatást.

A befújós szigetelés a hagyományos pala tető szigetelésekhez képest sokkal olcsóbb, gyorsabban felhelyezhető és kisebb zajjal és szennyeződéssel jár. A palatető szigetelés már akár egy nap alatt is kialakítható egy díjmentes előzetes felmérés alapján. A bontás nélküli szigetelés további előnye, hogy gátolja a penészedést, tűz- és vízálló, valamint nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat. A teljesen természetes alapanyag óvja környezetünket és otthonunkat is!