A hőszigetelés mint eljárás igen népszerű az építőiparban, hiszen az ingatlanok egyik fontos tulajdonsága, hogy a hőt megfelelően bent tartsa. Ezt különösen a szélsőséges időjárások során tudjuk értékelni, hiszen a nyári kánikulában a hűs szobát szeretnénk élvezni, és a téli mínusz fokokban a fűtött lakás melege kényeztessen bennünket.

A hőszigetelések azonban ennél sokkal többre is képesek és számos más előnyük is van.

Legyen szó akár családi házról, akár társas házról vagy panelről, mindenki szeretné optimalizálni a téli vaskos fűtés számláit, de a hőszigetelésre sem óhajtana milliókat költeni. Ma Magyarországon alig több mint 650.000 családi ház van csupán, ahol megfelelő hőszigetelés van kialakítva, ellenben 2 millió családi ház még a mai napig sincs hőszigetelve. Persze azonnal adódik a kérdés, hogy vajon miért nincs?! Talán a régi technológia is megfelel a lakosoknak vagy csak nem engedhetik meg maguknak a plusz költségeket, netán nem tudják, hogy meglévő ingatlant is lehet hőszigetelni?!

Utólag is szigetelhetőek az ingatlanok!

5 ok, amiért megéri hőszigeteltetni!

5 ok, amiért megéri hőszigeteltetni!

A lakóingatlanok minden „oldala” ontja magából a hőt, ami ott szökik, ahol csak tud. Egy nem szigetelt lakás fűtési költsége az egekbe emelkedhet a nem megfelelő hőszigetelés miatt. Nem csak a nyílászárókon keresztül, de az oldalfalakon, a tetőn és még a padlón keresztül is jelentős mennyiségű hő kerül a szabadba. Ezért nem árt összeszedni azokat a pontokat, amik miatt érdemes elgondolkodni komolyabban is a lakásunk hőszigetelésén.

  1. A fűtési költségek évről évre emelkednek. Egy átlagos családi ház pedig évente több 100.000 Forintot is képes megspórolni, a megfelelő hőszigetelés kialakításával.
  2. A homlokzatok külső szigetelése a falak hőingadozását is jelentősen csökkenti. Ez pedig növeli a falazatok élettartamát és csökkenti a falszerkezetekben a kialakult hőhidak negatív hatását, vagyis a párakicsapódást. Ezzel pedig a penészesedésnek is búcsút inthetünk!
  3. Azok számára, akik szeretnének tenni a környezetükért, mindenképpen érdemes hőszigeteltetni, hiszen a kevesebb fűtési és hűtési tevékenységünk során kevesebb káros anyag kerül a természetbe. Vagyis a hőszigetelés által csökken a lakóépület szén-dioxid és szén-monoxid kibocsájtása is.
  4. Földanyánk érdekében cselekszünk, ha hőszigeteltetünk. Hiszen az olyan felhasznált fosszilis energiahordozókkal gazdálkodhatunk mint a: kőolaj, a földgáz, a szén és a fa.
  5. Egyes esetekben további kiadásoktól is megóvjuk magunkat. Egy jól hőszigetelt lakásnak légkondicionáló berendezésre sincs szüksége és ezáltal csökkentjük Magyarország energiahordozókkal szembeni függőségét is.

Érdemes speciális technológiát alkalmazni a szigetelések kialakítására, hiszen ma már lehetőség van hulladékmentes, csendes, gyors és egyszerű hőszigetelés kialakítására is. A fújható szigetelések által tulajdonképpen egy ultrakönnyű kőzetgyapot granulátumot juttatnak el a szakemberek a szigetelendő felületre. A folyamat nem igényel bontási munkálatokat és akár egy nap alatt is elvégezhető. A természetes alapú szigetelőanyag hosszú élettartamú, távol tartja a rágcsálókat és a bogarakat és a penésztől is megóvja otthonunkat.