Számtalan szigetelési eljárást ismerünk, amelyek közül a környezetre nézve az egyik legbarátibb megoldás, a fagyapot fújható szigetelés. Hasonlóan más fújható szigetelésekhez, egy hosszú csövön keresztül tudjuk a szigetelendő felületre szállítani egy motorizált gépezet segítségével.

A csövek átmérője nagyban függ a felület kialakításától és méretétől, illetve annak bonyolultságától. Ez a tökéletesen hézagmentes szigetelési eljárás képes a legszűkebb helyeken is tökéletes módon szétoszlani, így maximálisan kitöltve a hézagokat és megnövelve a szigetelési kapacitást.

A fagyapot fújható szigetelés egy vágási hulladékmentes szigetelési eljárás, amelyre bedolgozható, természetes fa alapú hőszigetelésként is hivatkoznak a szakirodalomban. A kiváló hőszigetelő képessége télen bent tartja a kellemes meleget, de nyáron megvédi az ingatlant a túlmelegedéstől is, mindezt passzív módon, külön rezsiköltség nélkül teszi. Páraáteresztő szerkezet révén nem penészesedik és kimagasló biztonságot ad a felújítások során is.

Több évtizedes terméktapasztalat áll a fagyapot szigetelések mögött

A hőszigetelés már évtizedek óta alkalmazott technológiai eljárás, ám hazánkban elsősorban tetőszigetelésnél, felújításoknál és más szigetelések pótlásánál alkalmazzák előszeretettel. A fagyapot szerkezetéből adódóan tartósan zsugorodásmentes, köszönhetően a speciális háromdimenziós fogazásának. A képzett szakkivitelezők magas minőséget tudnak a termék által garantálni.

A termék ökologikus és újrahasznosítható, emellett kiváló hangszigetelő anyag is egyben. Alapanyagát tekintve ugyan tiszta farostból áll, mégis tűzvédelmi igazolással rendelkezik arról, hogy fokozott tűzbiztonságot garantál. A segítségével bármilyen nagyságú és vastagságú hézag kitölthető, hiszen minden egyes farost koncentráltan oszlik el az alapanyag természetességéből adódóan.

A fagyapot szigetelés legnagyobb előnyei

A legnagyobb előnye a tartóssága, stabilitása és a kiváló hőszigetelő képessége. A nagy nyomás során behelyezett anyag pontosan illeszkedik a határoló épületszerkezetbe attól függetlenül, hogy a kialakított hézagok esetleg nem szabványos mérettel rendelkeznek. A végeredmény minden esetben egy homogén, hézagmentes, jó minőségű szigetelés lesz.

A fagyapot szigeteléseket összetömörített formában, zsákokban szállítják, hogy aztán a helyszínen speciális befújó gépekkel, flexibilis csöveken keresztül juttassák el a szigetelendő területre. Nagy előnye, hogy nehezen hozzáférhető helyeken is alkalmazható eljárás. A veszteségmentes eljárás hulladék anyaga is felhasználható akár sok év után is. A fagyapot szigetelésnek ez a legnagyobb előnye, hiszen más szigetelő anyagok eltávolítása szigorú feltételek közé van szorítva és veszélyes hulladéknak számítanak.