Az idei évben gyengén indult a tél, de végül csak megmutatta mire is képes. Volt, hogy pár nap alatt 20-40 Celsius fokot is hullámzott a hőmérséklet odakinn. Egyik héten közel -20 Celsius fokban fagyoskodtunk, másik héten meg már 15 Celsius fokos tavaszi idő várt bennünket odakinn.

Mivel az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, nem árt, ha otthonunkat megfelelően szigeteljük, hogy a kinti hőingadozás váratlan hatásai ne lephessenek meg bennünket. Például rendkívül kellemetlen tud lenni, amikor este még kellemes melegben fekszünk le, de az éjszaka alatt annyira lehűl kinn a levegő, hogy vacogva kelünk fel az éjszaka közepén és félkómásan próbálunk meleget varázsolni minden lehetséges eszközzel.

Azonban nem csak az ilyen rendkívül fagyos téli időszak alatt nyúlhatunk mélyen a zsebünkbe ha a fűtési szezonról van szó. Fűthetünk akár fával, szénnel, villannyal vagy gázzal, a családi kassza tetemes részét áldozzuk fel a fagyos szentek oltárán. A fűtési költség azonban drasztikusan csökkenthető egy jó szigeteléssel. A mai modern technológiáknak köszönhetően ez nem jár nagy bontási munkálatokkal, heteken át tartó porral, zajjal és rendkívül gazdaságosan megvalósítható. A fújható szigetelésekkel számtalan előnyhöz jutunk és a fűtési költségeinket is minimalizálhatjuk. Ma már nem csak kőzetgyapottal lehet fújható szigetelést csinálni, hanem cellulóz, üveggyapot és fagyapottal is, így számtalan lehetőségünk van a tökéletes szigetelés megvalósítására.

Professzionális hőszigetelés, a meleg és pénztárcabarát otthonért!

 

Így csökkenthetjük felére a fűtési költségeket!

Így csökkenthetjük felére a fűtési költségeket!

Nem mindegy, hogy hogyan szigetelünk, hiszen a rosszul szigetelt házból csak úgy ömlik a hő a külső térbe. A padlón 15%, az ajtón 15%, az ablakokon 10%, a tetőn 25% még a falakon 35% hő is eltávozhat! Ebből is látszik, hogy milyen komoly jelentősége van a hőszigetelésnek. Ha komolyan gondoljuk a szigetelést, forduljunk megfelelő szakemberhez, akik első lépésként felmérik az ingatlant egy energetikai audit során. Fontos, hogy egy 2018. január 1-jétől hatályos rendelet alapján már szigorított feltételek vonatkoznak a szigetelésekre is, amikkel nem árt tisztában lenni.

A felmérést aztán egy hőtechnikai terv követi, a saját ingatlanunk egyéni igényei szerint. Ekkor kerülnek kiválasztásra az egyes szigetelő anyagok és azok technikai jellemzői. Meglévő épületnél előszeretettel javasolják a fújható szigeteléseket, hiszen ezek a legbonyolultabb helyekre is könnyedén telepíthetőek. A pontos anyagkiírás után a komplett rendszert megtervezik a szakértők.

Ha a befújásos technológia mellett döntünk, akkor külön anyagbeszerzéssel sem kell bajlódnunk, hiszen a kivitelezők minden szükséges eszközt és anyagot szolgáltatnak a csupán egy napi munka során. A gyorsan, minőségi szigetelést elvégző kivitelezői csapat minden szükséges munkálatot elvégez, rendkívül hatékonyan. Az ingatlanunk pedig ezentúl meglepően jól fogja nyáron a hűvöset, télen pedig a meleget benn tartani és közben a rezsi költségeket is drasztikus módon csökkenteni!