A fújható szigetelésnek szinte csak előnyei vannak. Gyors, hiszen (előzetes felmérés után) megközelítőleg egy nap alatt az egész tető, vagy házának szigetelése megoldódik.

A munkafolyamat során nincsen hulladék. Még a gipszkarton fal / lambéria szigetelése is megoldható bontás nélkül. Környezetbarát, a rovarok, rágcsálók számára nem táplálék, ezért elkerülik, hiszen nincs okuk belemászni. Ez a fajta hőszigetelési technológia résmentes, ezért nem alakulhat ki hőhíd, a szigetelés nem szúr, nem irritál, gátolja a penészedést, tökéletesen tűz, és vízálló. Ha szeretné a házát hatékonyan szigetelni, vegye fel velünk a kapcsolatot most.

A befújható kőzetgyapot hőszigetelés előnyei:

  • A hőszigetelés mellett remek hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik
  • Nem érzékeny a hőingadozásra, ezért nincsen mozgása, vetemedése
  • Ennek eredményeképp a szigetelő anyag sem zsugorodik össze, hőhidakat létrehozva
  • Légáteresztő képességű, ezért az egész épület tud lélegezni
  • Víztartó képessége kiemelkedően magas, ezért tetőszigetelés esetén sem árt neki az állandó, áztató víz
  • A befújható kőzetgyapot A1-es, nem éghető tűzvédelmi kategóriába van sorolva

A lakások és házak szigeteléseinek előnyeit nem kell ecsetelni, hiszen mindenki tapasztalta már, mennyire jó, egy komfortosan szigetelt lakásba belépni. Lehet kinn akár mínusz húsz fok, a benti meleget egy jó szigetelés nem engedi ki, így költséghatékonyan lehet a fűtési költségeket optimalizálni. A minőségi, fújható szigetelés is ilyen, ráadásul számtalan előnyt is kínál alternatíváival szemben.

A befújható szigetelőanyagok nem csak a meleget képesek benn tartani a lakásunkban, hanem a kellemes hűvöst is, ami a kinti kánikulás napsütésben leírhatatlan kincsnek számít. Így lehet akár forróság, akár fagy odakinn, a hőszigetelő anyag benn tartja az ideális hőmérsékletet a lakásban, hogy ott a lehető legkényelmesebben tudjuk élvezni a paradicsomi állapotokat. A megfelelően szigetelt lakás pedig éves szinten már tetemes összeggel képes csökkenteni egy háztartás rezsiköltségét a fűtési és hűtési berendezések díjainak csökkentése által.

Hogyan kell elképzelni a fújható szigetelést?

A fújható szigetelés előnyei

A fújható szigetelés előnyei

A fújható szigetelő anyagok az egyik legkorszerűbb szigetelési eljárás során jutnak el a szükséges helyre, egy hosszú cső álltal. A porszívócső szerű berendezés egy tárolóból fújja ki a kőzetgyapot alapú anyagot úgy, hogy az a felületen rések nélkül képes eloszlani és a repedésekbe, kisebb zeg-zugokba is bejutni. Az egységes réteget képző szigetelés akár a falakon, akár a tetőtéren képes a minőségi hőmérséklet szigetelésére.

A fújható szigetelés egy új technológia, amely egy speciális, ultrakönnyű kőzetgyapot alapanyagból áll. Ez a kőzetgyapot anyag nem csak tűzálló, de vízálló és kiváló zajcsökkentő hatású is. A teljesen természetes alapanyagból készült anyag képes a penészedést is megakadályozni. Nem szúr, nem irritál és környezetbarát. Mivel az anyag nem táplálék, ezért a rovarok, rágcsálók és egyéb kártevők elkerülik. Ráadásul az anyag befúvása sokkal csendesebb, tisztább és gyorsabb megoldást kínál konkurenciáival szemben.

Anyagilag is megéri fújható szigetelésre váltani?

A számtalan előnye már egy biztos, határozott szavazat a váltás mellett. Ráadásul a tűzállósági határértéke rendkívül magas, a vízáteresztő képessége pedig alacsony. A hangtompításra és zajcsökkentésre is használatos szigetelő anyag erőssége nem csak a funkcionalitásában, hanem az összetételében is rejlik. Hiszen a természetes alapú, antiallergén anyag nem csak az ára miatt tökéletes választás, de a penészmentes, valamint rágcsáló és rovar mentes környezet is az egészséget hivatott támogatni.

Akik már kipróbálták a befújásos technikával telepített kőzetgyapot szigetelést, azok mind pozitívan nyilatkoztak annak hatékonyságáról. Anyagi szempontok szerint, konkrétan a visszajelzések alapján, a korábban mért fűtési fogyasztás 50%-kal csökkent. A felmérést követően, akár már egy nap alatt is elkészülhet egy tető vagy egy lakás szigetelése ily módon.