A tetőszigetelés az egyik legfontosabb eleme a házaknak és lakásoknak, hiszen a felhasznált hő közel 30%-a ezen a részen távozik. Egyes esetekben akár önmagunk által is elvégezhető a szigetelés, ám a hatásfok maximalizálása érdekében érdemes szakemberekre bízni a folyamatot.

Vannak ugyanis olyan modern technológiák, amelyeket ön kezűleg nem vagyunk képesek otthon eszközök és gépek hiányában kivitelezni. Ilyen tetőtéri szigetelési eljárás a fújásos technológiával kialakított hőszigetelés is.

Bár a szigetelések fontosságát szinte mindenki ismeri, a pozitív hatásaira pedig mindenki vágyik, mégis egy független felmérés szerint Magyarországon csupán az otthonok 30-40%-a rendelkezik valamiféle szigeteléssel, amivel komfortosabbá tehetjük otthonunkat. A téli időszakokban a lakásokban és házakban minden fokért komoly árat kell fizetnünk, ha a fűtési költségekről van szó. Ugyanígy a nyári időben a klímák viszik el a hűtési költségek jelentős részét. Egy jó szigeteléssel és tetőtéri szigeteléssel éves szinten már tetemes összeget tudunk megspórolni a rezsiköltségeken.

Számoljunk egy kicsit: mennyire is éri meg a tetőtéri szigetelés?

A háztartások rezsijének 75%-át általánosan a fűtési díjak teszik ki a téli időszakokban. Egy családi ház esetében ez az összeg akár havi 40.000 Forintot is jelenthet. Ennek a havi díjnak a jó részét szó szerint kidobjuk az ablakon vagy jelen esetben a tetőn. A szigetelés hiánya vagy a gyenge minőségű megoldás ugyanis kiereszti a hőt és beereszti a kinti zord időjárást. Télen és nyáron egyaránt. Ezért mindenképpen célszerű valamilyen tetőszigetelési technológiát alkalmaznunk, illetve a falakat is szigetelni.

Tetőszigetelés, tetőtér szigetelés

Tetőszigetelés, tetőtér szigetelés

Egy klasszikus családi házban az elpazarolt energia 35%-a a falakon keresztül távozik, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón és 25%-a pedig a tetőn. Ebből is látszik, mennyire fontos a megfelelő hőszigetelés. Sajnos ma Magyarországon a lakások és házak 60-70 százaléka nem rendelkezik tetőtéri szigeteléssel, ami jelentős költségkiesést jelent az év minden egyes napján. A fújható kőzetgyapot hőszigetelési eljárással gyakorlati tapasztalatok mutatják, hogy a fűtési és hűtési számlák megfeleződnek, így évente több százezer forintot is megspórolhatunk egy családi ház esetében!

Tetőtér szigetelés, fújható szigeteléssel

A tetőtér szigetelésének egyik legjobb módja, a forradalmian új, innovatív megoldás, mely egy ultrakönnyű kőzetgyapot alapanyagú, befújós technológiás eljárással valósítható meg. A kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező kőzetgyapot granulátumot egy porszívószerű, 10 centiméter átmérőjű fúvócsövön keresztül juttatják el a célterületre, ahol számtalan előnye mellett megóvja otthonunkat a hidegtől és a melegtől egyaránt.

A fűtési költséget akár megfelezni is képes technológia rendkívül kedvező áron érhető el és bontás nélkül, csendesen és gyorsan telepíthető. Az ingyenes, előzetes felmérést követően a szakemberek akár egy nap alatt is képesek a megvalósításra. Az innovatív szigetelőanyag 100%-osan természetes, környezetbarát anyagból készült, amelybe nem költöznek be rovarok, rágcsálók és a penészt is remekül távol tartja.