Túl hideg van otthon télen, vagy esetleg túl meleg van nyáron? Az otthonunkban érzett indokolatlanul szélsőséges hőmérsékletért nem az időjárást kell egyedül hibáztatni.

Fontos, hogy fel legyünk készülve a fagyos téli időjárásra és a kánikulákat hozó nyári szezonra is. A rendkívüli hideg és meleg könnyedén kizárható a házunkból, lakásunkból, csupán egy jó hőszigetelésre van hozzá szükségünk. Az egyes szigetelés fajták különböző módon és ennek megfelelő hatásfokkal védik otthonunkat a külső hőmérsékletváltozások hatásaitól, ezért a legjobbat kell választanunk.

Ha az évszakokat az ellenségünknek tartjuk, akkor itt az idő, hogy leszámoljunk a téli, magas fűtési költségekkel és a nyári időszakban, a klíma berendezések által termelt költségekkel is. A megoldás rendkívül egyszerű és gazdaságos, tiszta és gyors; ez pedig nem más, mint a fújhatú kőzetgyapot szigetelés. E szigetelési technológia képes határt szabni a kinti hőmérséklet beáramlásának, és segítségével az otthonunkban télen meleg, nyáron pedig a hűvös honol majd. Mindezt költséghatékony megoldással.

Mi az a fújható kőzetgyapot szigetelés?

Fújható kőzetgyapot hőszigetelés

Fújható kőzetgyapot hőszigetelés

Ha egy lakás vagy ház nem jól szigetel, az sok bosszúságot képes okozni. A diszkonfort érzeten felül akár különböző betegségek melegágya is lehet az első lehülés ősz végén, tél elején. Nem csak a felnőttek eshetnek ki a munkából, de a gyerekek is hosszú megfázásos, betegeskedő időszakra számíthatnak, ha 10-20 fokot zuhan egyik napról a másikra a hőmérséklet. A lakásunk ezt a hirtelen hőmérséklet ingadozást – ha nincs megfelelően szigetelve – nem képes feldolgozni, és megőrizni a biztos melegséget a lakásban.

Egy rossz hőszigetelés esetén, reggelre csak arra kapjuk fel a fejünket, hogy a hűvösebb helyeken már látszik a leheletünk és kapar a torkunk. Ezt pedig nem kellene megvárni, hiszen egy jó szigetelés megóvja a családot az ilyesfajta kellemetlenségektől is. A fújható szigetelés egy új technológia, amely egy speciális, ultrakönnyű kőzetgyapot alapra épül. E szigetelőanyag tulajdonképpen egy kőzetgyapot granulátum, amelyet egy cső segítségével permeteznek a szükséges helyekre.

Megéri fújható hőszigetelésre váltani?

A fújható szigetelés már a befújáskor is előnyöket hoz egy hagyományos szigetelőanyaghoz képest. Maga a felhelyezés is gyorsabb, olcsóbb és sokkal kisebb zajjal jár, mint más alternatívák. A szigetelőanyag természetes anyagból tevődik össze, így teljesen veszélytelen. Sőt! Még a penészedést is megszüntetni. Ezenkívül, mivel a szigetelés nem táplálék a rágcsálók, rovarok számára sem, így elkerülik azt.

A fújható szigetelés felhelyezése rendkívül gyors és hulladékmentes. Egy előzetes felmérést követően akár egy nap alatt szigetelhető vele egy egész tető vagy egy komplett ház. A környezetbarát alapanyag a fújási technológiának köszönhetően résmentes, nem szúr, nem irritál, ráadásul tökéletesen tűz és vízálló. Az eddigi felmérések alapján, a fújható szigetelésre váltók 50%-al kevesebbet költöttek a szigetelés után fűtésre. Egyesek szerint ez a szigetelés a klíma alternatív megoldása, hiszen nem fűt hanem hűt is a nyári időszakokban.