Egy ház vagy lakás egyik legfontosabb tulajdonsága a szigetelése. Hiszen a szigetelés képes optimalizálni a rezsiköltségek jelentős részét.

Télen bent tartja a meleget, kinn pedig a hideget, nyáron pedig kellemes hűvöst biztosít a kinti kánikula ellenére is. Ma egy átlagos házban, csak a téli fűtési szezonban több tízezer forintos költségre rúgnak a számlák a hibás vagy hiányos szigetelések miatt. Ezt az összeget pedig drasztikusan lehet csökkenteni különböző szigetelési eljárásokkal.

Egy tipikus családi házban az elpazarolt energia 35%-a a falakon keresztül távozik, 25%-a az ablakokon, 25%-a pedig a tetőn és 15%-a a padlón át. Sajnos ma Magyarországon a lakások és házak közel 70 százaléka nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel, ezért fűtés és hűtés költségekre éves szinten több százezer forintnyi felesleges kiadást valósítanak meg, ami elkerülhető lenne egy tökéletes hőszigetelési eljárás után.

Miért fontos a födém szigetelése?

A födém alatt minden vízszintes tartószerkezetet értünk, ami a lakásokban, házakban található. Így tehát a padlót és plafont is. Mivel köztudott, hogy a meleg levegő felfelé próbál igyekezni, ahol a tetőtérben közel 30%-a a szigetelés hiánya miatt elkallódik, ezért minden egyes vízszintes réteget le kell megfelelően szigetelni. A tetőtéri födémek szigetelése kiemelten fontos az energia hatékonyság és a hőmegtartás szempontjából.

Amennyiben megfelelő technológiákkal sikeresen tudjuk a födémszigetelést megvalósítani, éves szinten akár több százezer forintos megtakarítást is elérhetünk. Például a fújható födém szigetelést használók gyakorlati tapasztalatai alapján, a téli szezonban a fűtésköltségek felét meg tudták spórolni. Így havonta több tízezer forintos rezsicsökkenést értek el, csupán azzal, hogy megfelelően leszigetelték a házukat.

Födém szigetelés

Milyen az a fújható födém szigetelés?

A fújható födém szigetelés egy innovatív megoldás, amely egy nagy nyomású kompresszorból, egy 10 centiméter átmérőjű csőből és egy szigetelő anyagból áll. A szigetelő anyag egy olyan speciális, ultrakönnyű kőzetgyapot, amely képes ellenállni a legzordabb időjárásoknak is. A szigetelőanyag különlegessége, hogy rendkívül tűzálló, nem ereszti át a vizet és a penészedést is meggátolja. Mindezek mellett 100%-osan természetes alapanyagból készül, így nincs a környezetre káros hatása.

A fújható szigetelés remek zajcsökkentő hatással rendelkezik és képes megóvni otthonunkat a betolakodó rovaroktól, rágcsálóktól és más kórokozóktól. Az anyag nem szúr, nem irritál és rendkívül kedvező az ára. Az anyagot a fúvócsövön keresztül telítik a szükséges felületekre, amelyek nem igényelnek bontást, így nem csak csendes de, hulladékmentes és gyors megoldás is ha födém szigetelésen gondolkodunk.