A fújható szigetelés egy új technológia, egy speciális, ultrakönnyű kőzetgyapottal (mely nem éghető, kiváló hő- és hangszigetelő) szigeteljük le a házát. A szigetelőanyag egy kőzetgyapot granulátum, melyet egy porszívócsőhöz hasonló csővel juttatjuk el a megfelelő helyre.

Sokan tanácstalanul néznek, ha a szigetelésekről van szó. Bár azt talán már mindenki tudja, hogy a szigeteléssel mit érünk el. A szigetelőanyag egy olyan hőmegtartó réteg, amely a házak falába, tetőterébe helyezkedik el, hogy biztosítsa a komfortos, otthoni hőmérsékletet. A szakemberek előszeretettel használnak különböző típusú hőszigetelő anyagokat, de egyetértenek abban, hogy a fújható szigetelés az egyik legokosabb választás ma a piacon.

A fújható szigetelés alapelve, hogy egy óriási, porszívócsőhöz hasonló, hosszú csövön át fújják a célterületre rá az anyagot. Ezzel számtalan előnyt elérve a hagyományos szigetelési technológiákkal szemben. A költséghatékony és számtalan előnnyel rendelkező anyag rendkívüli mennyiségben képes a téli fűtésszámlánkat csökkenteni. Egyes beszámolók szerint a fújható szigetelés megfelezte a téli fűtésdíjakat és a nyári időszakban néhol még a klímát is kiváltotta.

Miért érdemes a fújható szigetelést választani?

A fújható szigetelésnek szinte csak előnyei vannak. Már maga a szigetelés is természetes, környezetbarát anyagból, kőzetgyapotból készült. Ez azt jelenti, hogy a madarak, rovarok, rágcsálók nem fogják ételnek tekinteni és beköltözni, elfogyasztani azt. Az alapanyag nem szennyez, nem szúr és nem irritál. A telepítése pedig tiszta, olcsó, csendes és gyors. A befújható szigetelés nem csak a szélsőséges hőmérséklet ellen véd kiválóan, de a penésztől is, ráadásul vízálló és tűzálló is!

Mi az a fújható szigetelés?

Mi az a fújható szigetelés?

A másik legfontosabb tényező, ami miatt a fújható szigetelést érdemes választani az az ár, amit a téli szezonban megspórolhatunk vele. Gyakorlati tapasztalat, hogy a szigetelés után 50%-kal visszaesett a fűtés számla a háztartásokban. Illetve többen úgy nyilatkoztak, hogy nyáron akár ki is váltja ez a passzív hűtési mód, a klíma általános, mindennapi használatát. Így tehát a szigetelés nem csak a nagy hidegben, de a kánikulában is kimondottan hasznos, hiszen a lakásban mindig megőrzi az ideális hőmérsékletet.

Rövid idő alatt lehet bárkinek leszigetelt otthona!

Ez a nagyszerű befújható szigetelés, a hagyományos szigeteléseknél sokkal gyorsabban, olcsóbban és kisebb zajjal és felfordulással járó telepítést igényel. A hőmérséklet megtartó hatásán túl, a penészesedést is gátolja, valamint véd a tűztől és víztől is. A szakemberek nagyon rövid idő alatt képesek bármilyen tetőt, tetőteret, lakást vagy házat leszigetelni ennek a befúvásos technológiának a segítségével. Az állapotfelmérést követő 24 órán belül akár az egész ház szigetelése elkészülhet.

Mag a fújható szigetelés egy innovatív technológia része, amely a sok éves fejlesztés alatt vált tökéletessé. A speciális anyag, amit a porszívószerű cső a helyére fúj, tulajdonképpen egy ultrakönnyű kőzetgyapot, amely egy olyan nem éghető anyag, ami kiváló hő és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. A szigetelőanyag tulajdonképpen egy kőzetgyapot granulátum, amely a fúvós megoldásnak köszönhetően tökéletesen oszlik szét a felületeken és résmentes, egybefüggő szigetelő felületet alkot.