Amilyen enyhén indult tavaly a tél, idén már kezdi bepótolni a mínusz fokokat. Eddig arról szóltak az online és nyomtatott hírek, hogy milyen meleg van annak ellenére, hogy már lassan kifele megyünk a télből, erre hirtelen beköszöntött az igazi fagy, esett a hó és már a mínuszokat a hőmérők higanyszálai is alig bírták kimutatni.

2018. február 25-én pedig Kékestetőn a nappali maximum is mínusz 10 Celsius fok, ezzel megdőlt a legalacsonyabb maximum hőmérséklet napi rekordja. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban már hétvégén is rekordot hirdetett, ugyanis az országos átlag mínusz 9 fok alatt volt. Ezzel az adattal pedig a mostani tél eddigi leghidegebb reggelére ébredhettünk vasárnap. A meteorológiai szolgálat a rendkívüli hideg miatt Nógrád, Vas, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Heves megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

-17,2 Celsius fokot mértek, de -20 fokig is lemehet a higany szála!

Úgy tűnik, bár kissé késve, de hozzánk is elérkezett az igazi téli időjárás. Az utak csúsznak, a hó esik, a hőmérséklet meg egyre csak lejjebb kúszik. Már-már nem tudjuk hogyan öltözzünk fel. Hol melegünk van, hol fázunk, a gyakori meleg-hideg ingadozások miatt. A testünket is megviselő időjárás viszontagságait persze próbáljuk otthon fűtéssel korrigálni, de nem minden lakás tudja megfelelően megtartani ilyen hidegben a kellemes hőmérsékletet.

Az éjszakák egyre hidegebbek, sokan fáznak és dideregnek otthonaikban is. A -17 fok alatti hőmérsékletet hamarosan még hidegebb követheti, ha bízhatunk az időjárás jelentéseknek. Főként az ékszaki országrészben várható rendkívüli lehűlés, de az erős szél még az Alföldön is éreztetni fogja hatását. A meteorológusok nem csak extrém hideget, de több centi hóréteget is jósolnak az elkövetkezendő napokra. A rendkívüli hidegre viszont nem elég csak a réteges öltözék viselete, hanem érdemes már időben felkészülve az otthonokat is felkészíteni.

Megdőlt a hideg rekord februárban: A rossz szigetelés miatt tovább fagyoskodhatunk!

Megdőlt a hideg rekord februárban: A rossz szigetelés miatt tovább fagyoskodhatunk!

A rendkívüli hideg ellen, a tökéletes szigetelés a megoldás!

Sajnos sokan csak ilyenkor bánják meg, hogy szigeteléskor nem gondolkodtak előre és esetleg hanyagabb technológiát alkalmaztak. Ilyenkor persze akár egy téli szezon alatt is többet költhetnek a fűtésre, mint amennyibe egy korszerű, jó minőségű szigetelés került volna. Ma már elérhetőek az úgynevezett fújható szigetelések, amelyek akár új ház építésénél akár meglévő lakások felújításánál is rendkívüli hatékonysággal alkalmazhatóak.

A fújható szigetelés egy olyan új technológia, amellyel a legnehezebben megközelíthető helyeket is tökéletesen szigetelhetjük egy speciális, ultrakönnyű kőzetgyapot granulátum segítségével, melyet egy csövön keresztül juttatnak a célterületre. A költséghatékony megoldás segítségével egy átlagos családi ház több százezer forintot is megspórolhat a fűtésszezonokban. A befújható szigetelés pedig ellen áll a penésznek, a rágcsálóknak, élősködőknek, a tűznek és az ilyen rekord hidegeknek is, mint amiket mostanában leszünk kénytelenek elviselni!