A fújható szigetelés egy olyan új technológia, amely egy ultrakönnyű, speciális hőszigetelőanyagot alkalmaz granulátum formátumban. Ezt egy nagy befúvó csővel akármilyen területre el lehet juttatni. Képes a legextrémebb körülmények között is légmentes szigetelések kialakítására, a nehezen megközelíthető helyeken is. Minimális munkálatokkal jár, gyorsan és költséghatékonyan szigetelhetünk vele. Ráadásul rendkívül tartós és számtalan előnnyel rendelkezik konkurenciáival szemben.

A nagy sikernek örvendő fújható szigetelésnek és úgy alapból a szigetelés kialakításának is rengeteg támadója van. Sokan feleslegesnek tartják a szigetelések minőségi kialakítását vagy a lehető legegyszerűbb megoldásokat választják. Azonban a fújható szigetelésnek szinte csak előnyei vannak és ezt most be is bizonyítjuk. Összegyűjtöttük ugyanis azokat a kételyeket és állításokat, amelyek felmerülnek, ha szigetelésről vagy befújásos technológiával készülő szigetelésről van szó. A kérdéseket pedig elfogulatlanul fogjuk megválaszolni, objektív szemlélettel.

Miért szigeteljünk, ha úgyis csak télen van rá szükség?

Bár valóban mostanában elég enyhék a telek, azért megtapasztalhattuk, hogy nagyon hirtelen tud lehűlni az idő akár -20 Celsius fokra is, és ilyenkor a hideg szél percek alatt lehűti az egész lakást. Ha csupán a téli időszakot vesszük alapul, akkor is egyszerűen matekozva kiszámolhatjuk, hogy a szigetelés költsége mennyi idő múlva térül meg. Vegyük alapul azt a tényt, hogy a téli fűtésköltség 50-60 %-a megspórolható a megfelelő szigetelés kialakításával.

A tetőszigetelés valóban vonzza az rágcsálókat és a rovarokat?

Ha azt tapasztaljuk, hogy a tetőbe denevércsalád, egér kolónia vagy keresztespók dinasztia költözött, az nem a szigetelés miatt van, csupán azért, mert egy elhagyatott, sötét, üres tér ami jó rejtekhely számukra. A fújható szigetelés nem nyújt számukra sem táplálékot sem menedéket, így semmi okuk amiatt odaköltözni.

Miért ne vehetnék én a barkácsboltban szigetelő anyagot és oldhatnám meg a szigetelést egyedül?

A fújható szigetelés tévhitei

A fújható szigetelés tévhitei

Bár kétségtelen, hogy a semminél az így beszerezhető szigetelések is nyújtanak némi szigetelő hatást, azonban a szakmai tudás hiánya, nem megfelelő minőségű munkát eredményez. A nem megfelelően kiválasztott szigetelőanyag pedig csak ragtapasz egy nyílt törésen. Ezért érdemes szakembereket felkérni és a fújható szigetelést választani, amely gyorsan, időtálló, minőségi eredményt fog hozni!

A szigetelőanyagnál csupán a vastagság számít?

Egyáltalán nem. Még a szinte azonos alapanyagok hatásfoka is jelentősen eltérhet az adalékanyagoknak köszönhetően. Sőt, egy vékonyabb fújható szigetelés a vastagabb konkurencia termékénél is jobb eredményt produkálhat, ezért érdemes egy hozzáértő szakember segítségét kérni a döntéshez.

Ha nem lélegzik a fal, ellep minket a penész?!

Ez pont ellenkezőleg igaz. A házat alapvetően nem is a falakon keresztül szellőztetjük. A penész ezért elsősorban a nedvesség lecsapódásával keletkezik a hideg falakon. A hideg falak ellen pedig a szigetelés a legjobb megoldás. Maga a fújható szigetelés sem penészedik és elősegíti, hogy a falak se legyenek penészesek!

Ránézésre látszik, hogy ez tűzveszélyes. Ugye így van?!

Talán hihetetlennek tűnik, de a fújható szigetelések egyáltalán nem tűzveszélyesek. Sőt! Tűzállósági határértékük alapján kiváló eredményt tudnak felmutatni! Nem csak a tűztől, de a víztől is képesek megóvni, távol tartják a penészt és az élősködő állatokat, rovarokat. Könnyen és gyorsan beépíthetőek, kedvező árúak és egy átlagos családi ház egy szezon alatt képes vele akár százezreket is megspórolni!