Lassan itt a tavasz és a kerti munkákon kívül a szigetelésekhez is eljön az ideális idő. Bár már túl vagyunk a téli fagyos reggeleken és a szeles dermesztő éjszakákon, a szigetelés nem csak a téli időjárásban tudja otthonunkat megvédeni. Néhány hónap és arra eszmélünk, hogy a fűtési költségeket hamarosan a hűtési kiadások váltják fel.

A 30 fok feletti kánikulában nem csak a napon, de az otthonunkban sem lehet megmaradni, hacsak nincs megfelelően hőszigetelve a lakás. Egy tetőtéri szobában sokszor melegebb van, mint odakinn és a panel lakásokról ne is beszéljünk. A falak ontják magukból a melegséget akkor is, amikor már kint sötét van és kicsit enyhül a nappali tikkasztó hőség. Egy rosszul szigetelt otthon azonban nyáron és télen is ellenségünk és nem teszi kényelmessé az otthon eltöltött időt.

Drasztikusan csökkenti a rezsiszámlát a szigetelés

A megfelelő szigeteléssel több tízezer és százezer forintos éves költségmegtakarítás is elérhető, legyen szó akár lakásról, akár családi házról. A legnagyobb kiadásokat ugyanis télen a fűtési költségek jelentik, míg nyáron is jelentős összegeket költhetünk hűtésre. A benti hőmérséklet pedig csak úgy ömlik ki a külső térbe, ha nincs megfelelő szigetelés a tetőn és a falakon. Az egyik legjobb modern módszer a szigetelések kialakításának, a fújható szigetelések alkalmazása.

A befújásos technikával kialakított szigetelés ma már elérhető a hagyományos kőzetgyapot alapanyagon kívül cellulóz, üveggyapot és fagyapot granulátummal is. A módszer lényege, hogy egy porszívócsőhöz hasonló adagolóval oszlatják el a szigetelőanyagot a megfelelő helyre, ahol kifejti számtalan pozitív hatását. A fújható szigetelés legnagyobb előnye, hogy olyan helyekre is képes bejutni, ahová más, hagyományos szigeteléseket csak rendkívül bonyolult módon, bontási munkálatokkal lehetne kivitelezni.

Ma már az elérhetetlen helyeken is egyszerűen szigetelhetünk!

Ma már az elérhetetlen helyeken is egyszerűen szigetelhetünk!

A fújható szigeteléssel a legkényelmesebb a szigetelés

A fújható szigetelések hazánkban elsősorban főleg a tetőterek és padlásterek szigetelésére korlátozódik, Európa-szerte alkalmazzák hatékonyan a házak többi részének szigetelésére is. A könnyűszerkezetes épületek üregeinek, falainak, külső burkolatainak szigetelése is könnyedén elvégezhető bontás nélkül, meglévő ingatlanok esetében is. A fújható szigeteléshez mindössze egy kis lyukra van szükség, hogy a célterületre juttathassuk a szigetelő anyagot. A fújható szigeteléseknek további előnye, hogy légáteresztőek, víztartóak és nem éghető anyagból készülnek. Távol tartják a penészt, a rovarokat, a rágcsálókat és a hangszigetelésben is jól teljesítenek. A hőhídmentes kialakítás rendkívül tartós és hosszú éveken keresztül nem igényel utántöltést.