Pazarló és energiavámpír korunk eget verő problémái között kiemelkedő helyezést ér el az épületek hőszigetelése, ugyanis mérhetetlen mennyiségű pénzeket ölünk az épületek hűtésére és főleg a fűtésére.

A minél kevesebb ráfordításból fenntartható épületek sorát, ma már a passzívházak és a „zöld” házak különböző természetkímélő és minimális ráfordításból üzemeltethető megoldásai biztosítják. A futurisztikus megoldásoknak köszönhetően nem csak a pénztárcánkat, hanem a környezetünket és a Földünket is óvják ezek az épületek.

Ma már nem csak nyugaton és az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon is találhatóak ilyen energia hatékony, környezetbarát épületek, otthonok, amelyeket optimalizált anyagi ráfordítással lehet fenntartani. Az ilyen házak ugyan nagyobb építési költséggel járnak, ám a rezsiköltségen megspórolt összegek miatt gyorsan megtérül a befektetésünk. Az energiatakarékos épületek üzemeltetése tehát környezetbarát és gazdaságos, ám titkukat csak kevesen ismerik: a passzívházak hőszigetelése szinte páratlan!

Passzívházak és zöld házak Magyarországon

Hazánkban is számtalan szolgáltató vállalja passzívházak és zöldházak tervezését és kivitelezését. A már több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező vállalkozások a bio építkezési technológiákban ma már gyakorlottan kiismerik magukat. Egy passzívház és zöldház építése során a felhasznált anyagok mindegyike környezetbarát a szigetelő anyagoktól a tetőcserepekig, ráadásul CE minősítéssel is rendelkeznek. Érdekességük, hogy akár néhány hónap alatt is elkészíthetőek.

Passzívházak hőszigetelése befújásos technológiával

Passzívházak hőszigetelése befújásos technológiával

Az ökoházak kiemelten energiatakarékosak, üzemeltetésük és fenntartásuk rendkívül gazdaságos. Bár jellemzően az ilyen építési technológia jelentős ráfordítást igényel, Magyarországon megfizethető épületgyártási folyamatról beszélhetünk, amely köszönhetően a megfelelő anyagoknak és tervezésnek, előre kiszámítható időn belül megtérül. Új ház építése során, ha kedvező rezsiköltséget szeretnénk, mindemellett a környezetünk megóvása is fontos számunkra, akkor érdemes valamelyik hazai passzívház és zöldház készítőit felkeresni.

A megbízható hőszigetelés fontossága passzívházaknál

A passzívházak egyik legfontosabb részét a hőszigetelés biztosítja, hiszen cél, hogy minimális hőveszteséget érjünk el a hőhídmentes megoldásoknak köszönhetően. A légtömör épületszigetelés, az épület összetettsége miatt különböző területekre ágazik szét. Azonban a különböző részek szigetelésének egy közös pontja azért mégis akad. Legyen szó tetőszigetelésről, lábazati hőszigetelésről, talajon fekvő padló hőszigeteléséről, pincefal szigetelésről, pincefödém vagy árkád feletti födém hőszigetelésről, esetleg a külső fal szigeteléséről a szigetelés minősége, megvalósítása és telepítési technológiája rendkívül fontos a passzívházak építése közben.

A modern passzívházakhoz modern, fújásos technikán alapuló szigetelési technológiát ajánlunk, amely kőzetgyapot, cellulóz, üveggyapot és fagyapot alapú is lehet. Az egyszerűen és gyorsan kivitelezhető fújásos szigetelés hőhídmentes, tökéletes és tartós szigetelést biztosít, ráadásul a zöld házak alapanyag követelményeinek is megfelel.