Az országban már sok helyen épültek passzívházak, magas építmények vagy speciális kialakítású társasházak, ám még Magyarországon is igen ritka számba megy az a futurisztikus lakópark, amely Szegeden épül. A modern elegancia és a kényelem harmóniájába költözhetnek ugyanis majd be azok a lakástulajdonosok, akik a szegedi Cédrus Ligetben vásárolnak ingatlant maguknak. Az egyedülálló zöld övezet a városközpontban kerül kialakításra, mégis a külvárosi életérzést nyújtja majd a lakóknak.

A modern szerkezeti anyagokkal, jó szigeteléssel és modern technológiai megoldásokkal megvalósított lakások minden korosztály igényeit kielégítik majd. A több emeletes, speciális formában pompázó épületeket pedig gyönyörű, parkosított övezet fogja összekötni, amelyben egyaránt szerepet kapnak a hűsítést biztosító fák, a frissességet hozó tavak és a komfortos sétányok, valamint az igen hasznos parkolóhelyek is.

Minden lakás magas fokú hang- és hőszigeteléssel rendelkezik

A szegedi Cédrus Liget nem csak teraszos lakásokat, hanem kertes lakásokat, luxus penthouse-okat és irodákat, valamint üzlethelyiségeket is tartalmaznak majd. Minden ingatlan kulcsrakész állapotban kerül átadásra, így az azonnal költözhető állapotban vehető át. Az új ingatlan tulajdonosok a lakásokat kívül belül minőségi burkolatokkal, időtálló és rezsibarát hőszigeteléssel és modern beépített bútorokkal és berendezésekkel kapják majd kézhez, várhatóan 2019 első félévében.

Cédrus Liget - Szeged

Cédrus Liget – Szeged

Az energiafelhasználás egyedileg kerül elszámolásra és a korszerű szigetelési eljárásoknak köszönhetően rendkívül kedvezően alakulnak majd. Minden lakáshoz nagy méretű terasz is tartozik amelyeket alumínium tokos, kétrégetű, hőszigetelt üvegezéssel ellátott panoráma ablakok kötnek majd össze. Az épületekben található 600 lakáshoz, 1100 parkolóhellyel is készülnek a beruházók, akik az egész udvari és kültéri infrastruktúrát úgy alakították ki, hogy az a szegedi csúcsforgalmú közlekedéseknek is megfeleljen majd.

Még nem késő lefoglalni egy lakást vagy iroda helyiséget a jövő lakóparkjában

Bár már a munkálatok nagyban folynak, az épületben még több mint 400 szabad lakás vár gazdára. Ezen lakások alapterületüket tekintve 51.3 és 196.7 négyzetméteresek és a legnagyobbak 4 különálló szobával is rendelkeznek. A lakások 6 különálló emeleten, földszinten és a tó partján helyezkednek el, így minden igényt kielégítenek. A különböző tájolásuknak köszönhetően más és más kilátás várja a lakókat: kerti, tavas vagy utcai.

A különleges, hét ellipszis alakú épületből álló lakópark várhatóan 2019 év végére kerül teljes átadásra és ekkorra valószínűleg a kisboltok, üzletek és a konditerem is megnyit majd, amit a komplexumba terveztek. A lakásárak egyébként teljesen átlagosnak mondhatóak szegedi viszonylathoz képest, hiszen egy 59 m2-es lakás 25 millió Forint, még egy 95 m2-es lakás 40 millió Forint körüli áron kerül értékesítésre.

Ezek az új épületek hőszigeteltek, energiatakarékosak, geotermikus energiával működnek, központi hűtés és fűtés jár hozzájuk, mélygarázs van kiépítve alattuk és saját tópart is jár hozzá ezért az összegért.