A szigetelések fontossága ma már nem kérdés. Számtalan tanulmány támasztja alá azokat a gyakorlati hatásokat, amelyeket a családok tapasztalnak. Egy jó szigetelés ugyanis nem csak komfortosabbá teszi az otthonunkat, de a pénztárcánkat is jelentősen kíméli.

A statisztikák szerint ugyanis akár 50-70%-kal is képes egy hatékony hőszigetelés csökkenteni a téli fűtési költségeket. Azonban a szigetelés nem csak télen hasznos, hanem nyáron is, amikor a kinti hőséget kizárja és a kellemes, hűs levegőt bent tartja.

Bár számtalan szigetelési lehetőség közül választhatunk, az egyik leghatékonyabb szigetelési technológia a fújható szigetelés. A befújásos technikával ugyanis nem csak új építésű ingatlanokat, hanem meglévő lakásokat és házakat is szigetelhetünk bontási munkálatok nélkül. Az egyenletesen eloszlani képes szigetelőanyag távol tartja a rágcsálókat, bogarakat, rovarokat és a penészt is, mindemellett víz és tűzálló réteget képez az anyagszerkezetben.

Ma már a legjobb, legkorszerűbb anyagokkal szigetelhetjük otthonainkat

Nem a kőzetgyapot az egyetlen anyag, amit fújható szigetelésként alkalmazhatunk

Érdekes módon az informatikai és mobilkommunikációs területen kívül is vannak innovációs megoldások a világban, csak azokról sokkal kevesebbet hallani a sajtóban és az online felületeken. A klasszikus szigetelésekhez képest ugyanis a fújásos technológiával kialakított szigetelés van olyan nagy mértékű változás, mint a fekete-fehér kijelzős telefonokhoz képest az okostelefonok, mégsem kapott akkora hírverést. Azonban az általa nyújtott kényelmet és biztonságot akár minden nap tapasztalhatjuk és élvezhetjük.

A legnépszerűbb fújható szigetelőanyag a kőzetgyapot, de a befújt granulátum készülhet üveggyapotból, cellulózból vagy fagyapotból is. Ezek az anyagok hosszú fejlesztői munka eredményeiként születtek meg. A különböző szigetelőanyagok sajátságuk előnyeit kihozva képesek a szigetelő hatást maximalizálni. Mindezt úgy, hogy hézagmentes réteget képeznek a felületen, ahová egy hosszú, porszívószerű csövön keresztül kerülnek.

Fújható szigetelés, amiben a szakemberek is egyetértenek

Bár szakmai eltérések szoktak lenni minden területen, a fújható szigetelés hatékonyságát senki nem vonja kétségbe. A szakértők egyöntetűen elismerik, hogy a befújásos technológiával szigetelt épületek szigetelési hatásfoka kiemelkedő télen és nyáron egyaránt. Ráadásul számtalan más előnye is van a kőzetgyapotból, üveggyapotból, cellulózból vagy fagyapotból kialakított fújható szigeteléseknek.

A hagyományos szigetelésekhez képest ugyanis a fújható szigetelés sokkal gyorsabban kialakítható, olcsóbb és zajmentesebb is hagyományos társainál. Egy átlagos családi ház komplett szigetelése egy napon belül megvalósítható. A fújható szigetelések pedig természetes anyagból készülnek (kőzetgyapot, üveggyapot, cellulóz, fagyapot), így nem szolgálnak táplálékul a károkozó állatkáknak, rovaroknak. A tűzállósági határértéke rendkívüli és a párát is jól zárja, így a penészt is távol tartja. A számtalan előnye miatt a fújható szigetelés az egyik legnépszerűbb szigetelési eljárások közé tartozik.